RECONNECTION EN RECONNECTIVE HEALING

reconnect1
Er zijn twee verschillende toepassingen waarin de Reconnective energie wordt gebruikt: Reconnective Healing en The Reconnection. Op dit moment worden in deze praktijk alleen de Reconnective Healing-sessies aangeboden. Voor de persoonlijke Reconnection kan ik je eventueel doorverwijzen.

Wat is Reconnective Healing?
Het menselijk lichaam is gecreëerd met de intelligentie zichzelf te genezen. Soms wordt het lijf uit balans gebracht door factoren die het zelfhelende mechanisme van het lichaam verstoren. Langdurige blootstelling aan stress, slechte voeding of chronisch slaaptekort bijvoorbeeld.

Als het lichaam hulp nodig heeft
Wanneer het lichaam wordt overweldigd, kan het een ‘injectie’ van buiten gebruiken die het lichaam helpt zijn balans te herstellen. Zoals vitamines en supplementen als aanvulling op onze dagelijkse voeding. Of een farmaceutisch medicijn om een tekort van een chemische samenstelling aan te vullen. Acupunctuurbehandelingen of chiropractie die de energiestroom van het systeem deblokkeren. Of een verandering van levensstijl. Sommige van deze ‘injecties’ zijn ons meer vertrouwd dan anderen. Vooral onze cultuur en persoonlijke achtergrond bepalen of we ze op het eerste gezicht ‘logisch’ vinden of niet. Maar het zijn allemaal effectieve opties; verschillende paden die leiden naar dezelfde bestemming van gezondheid en welzijn.

Reconnective Healing® gaat niet over het sturen van energie, manipuleren van het lichaam of op een andere manier proberen een genezing af te dwingen. Het opent simpelweg een deur voor iemand om doorheen te gaan en datgene te ontvangen wat hij of zij nodig heeft: een unieke healing ‘op maat’, aangepast door de intelligentie van het universum.

Reconnective Healing® is een vorm van healing, waarbij wordt gewerkt met frequenties (trillingen) die licht, energie en informatie bevatten. De balans van zowel lichaam en geest kan hierdoor worden hersteld.

Eric Pearl zegt hierover:
"Als je geluk hebt, zal jouw genezing komen in de vorm waar je op had gehoopt. Als je echt geluk hebt, zal jouw genezing in een vorm komen waarvan je niet eens had gedroomd - een vorm die het Universum speciaal voor jou in gedachte had."


Hoe gaat dat in zijn werk?
Onze lichaamscellen bevatten licht (de zogenoemde fotonen), dat alleen waarneembaar is met speciale apparatuur. Dat licht speelt een centrale rol bij de gezondheid. Als er iets in de gezondheid verandert, verandert er tevens iets in de hoeveelheid licht. De lichtdeeltjes in de cellen 'vernieuwen' ons op een natuurlijke wijze. Bij celvernieuwing wordt alle informatie in de cellen gekopieerd, dus zolang de inhoud van de cel gezonde informatie bevat blijven we gezond: ons 'zelfgenezend vermogen'. Indien een cel echter 'ongezonde' informatie bevat, dan wordt telkens díe informatie naar de nieuwe cel overgebracht.
reconnect2
Door Reconnective Healing® wordt de balans van lichaam en geest hersteld. Men veronderstelt dat hierbij ook de lichtuitstraling van de cellen verbetert, doordat ze meetrillen met de nieuwe frequenties. Zodra de cellen weer de normale, gezonde informatie bevatten, dan kan het zelfgenezend vermogen weer functioneren. Reconnective Healing® wordt al langere tijd uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. In elk geval is inmiddels gebleken dat er bij deze healingsvorm versneld herstel van beschadigd DNA optreedt. Dat DNA speelt ook weer een sleutelrol bij de eerder genoemde celvernieuwing.

Over de sessies
Ieders ervaring met Reconnective Healing is uniek. Soms gebeuren helingen in een ogenblik in slechts één sessie, soms duurt het wat langer voordat een heling ontstaat.
Helingen komen in allerlei soorten. De beste manier om een heling toe te laten is in een staat van verwachting, zonder gehecht te zijn aan het resultaat. Ga op de behandeltafel liggen, ontspan, sluit je ogen en ervaar gewoon. Laat al je gedachten gaan en ervaar en observeer als er iets te ervaren valt, als je iets opvalt, maar ook als er niets te ervaren valt of je niets opvalt. Lig gewoon op de tafel en laat alles los, alsof je gewoon een onverwachts rustuurtje had.

Het is niet aan te raden om je best te doen om aan niets te denken. Normaal gesproken hebben mensen moeite met het concept van denken aan niets. Merk gewoon op wat er ook maar bij je op komt. Dat geeft je iets te doen en ontneemt je de stress, die vaak ontstaat als mensen proberen aan niets te denken en ontdekken dat ze niet weten hoe dat moet. Plaats je aandacht naar binnen en laat je aandacht door je lichaam gaan. Observeer gewoon wat je opvalt, dit geeft je geest genoeg te doen zonder dat je heel de tijd ligt te denken wat je wel of niet zou moeten doen.
reconnect4
Adem niet op een speciale manier, visualiseer niet een resultaat waar je op hoopt, mediteer niet, herhaal geen mantra’s in stilte en doe geen andere dingen, waarvan jij of iemand anders denkt, dat het zal “helpen”. Want dat zal het niet. Het zal hoogstens dat brengen, wat je zelf al kunt en zal je weerhouden om ten volle te kunnen ervaren. Als je zover bent om alles los te laten en om niet te proberen om de ervaring te sturen of te verbeteren, dan ben je zover om te ervaren wat Reconnective Healing anders maakt. Je bent klaar om te ontvangen.

Kleding: Draag comfortabele kleding aangepast aan het seizoen. Houd in gedachten dat je met je kleren aan, schoenen uit, op je rug op een massagetafel ligt tijdens de sessies.
Geuren, parfum:
Vermijd parfum en het gebruik van geparfumeerde zeep, haar- en huidproducten voorafgaand aan de sessies. De sessies dienen zo geurvrij mogelijk plaats te vinden.
Sieraden:
Het dragen van sieraden is prima, zolang het comfortabel zit tijdens de sessies.

Kosten
Reconnective Healing sessies duren meestal een uur met ongeveer 45 minuten op de tafel. Eén tot drie sessies wordt aanbevolen. De kosten zijn hetzelfde als alle andere behandelmethodes.

Kortom, een bijzonder interessante aanvulling voor mijn praktijk. Door aansluiting bij de beroepsvereniging BATC, valt deze werkvorm ook onder ‘natuurgeneeskundig consult’. Qua vergoedingen geldt dus hetzelfde als bij alle andere behandel-methodes.

reconnect7
De healing-sessies kunnen je veel brengen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Van te voren kunnen we geen beloftes maken en we gaan ook niet op jacht naar een specifiek probleem of issue. We zetten de healing in en wachten af wat het universum voor jou in petto heeft. Een soort verrassings-ei!

Voor veelgestelde vragen: www.thereconnection.nl/faq.html